Hartcoherentie-coaching voor minder stress en meer balans

 

Je wilt de rust bewaren bij hoge werkdruk en stress? Je wilt sterker en evenwichtiger in je werk staan? Je wilt niet reageren vanuit stress maar vanuit zelfcontrole? Dat kan met hartcoherentie-coaching volgens de HeartMath® Methode.

Wat is hartcoherentie-coaching?

Met de HeartMath® Methode leer je je hartslag beïnvloeden, waardoor je meer grip krijgt op stress.

Je leert eenvoudige technieken waarmee je een onrustige hartslag ombuigt naar een meer ritmische hartslag (coherentie). Als je de technieken onder de knie hebt, kan je zelf invloed uitoefenen op je stressniveau. Je hebt je emoties beter onder controle, je vertrouwt weer op je intuïtie én je prestaties verbeteren. Kortom: je bent meer in balans.

Informatie aanvragen
 • Bewezen werking

  Steeds meer wetenschappers onderzoeken het effect van hartcoherentie. De resultaten wijzen in dezelfde richting: gebruik van de hartcoherentie-technieken leidt tot minder stress, meer vitaliteit en betere prestaties. Daarnaast krijg je meer grip op je emoties, ook in stressvolle situaties.

  Bewezen voordelen van het Heartmath® Stress Reductie Programma:

  – Meer energie en vitaliteit
  – Betere prestaties
  – Minder stress
  – Meer concentratie
  – Meer emotionele balans
  – Regulering van de bloeddruk
  – Beter slapen

  (bron: heartmathbenelux.com)

 • Eenvoudige techniek, snel te leren

  Een groot voordeel van hartcoherentie is de eenvoud van de methode. Je beheerst de basistechniek al na 1 of 2 sessies en je kan het geleerde meteen toepassen in de praktijk. Je krijgt daarvoor veel tips die zijn toegesneden op je eigen situatie.

 • Direct meetbaar en zichtbaar resultaat

  Aan hartcoherentie is niets abstracts, niets zweverigs. Integendeel: het effect van de praktische oefeningen is meetbaar en zichtbaar. Tijdens de sessies meten we je hartritme, en op een laptop zie je direct het effect van de technieken. Dit werkt erg motiverend.

  Thuis oefen je verder met een overzichtelijk werkboek en apparatuur die je hartslag zichtbaar maakt (je smartphone of iPad met apps of andere biofeedback apparatuur).

 • E-coaching werkt motiverend en stimulerend

  Via de mail heb je tussen de sessies contact met je coach. Zo kun je je ervaringen delen en vragen stellen. Als je thuis gebruik maakt van de app Inner Balance, is het voor de coach mogelijk om via iCloud je oefensessies te volgen en je direct van advies en commentaar te voorzien. Dit intensieve contact met de coach werkt motiverend en stimulerend en helpt je daadwerkelijk je gedrag te veranderen.

Ervaringen met het Heartmath® Stress Reductie Programma

“Met hartcoherentie kan ik (veel) meer dan voorheen de rust bewaren op lastige of drukke momenten. Door regelmatig coherent te worden kan ik beter met stress omgaan, heb ik meer energie, voel ik me ‘vrij’ en zie ik zaken beduidend scherper.
Hartcoherentie heeft mij geholpen om uit een diep dal (burn-out) te komen. Inmiddels is het een ‘way of life’ geworden, dat ik op meerdere momenten van de dag toepas.”Jan de Jong, voormalig directeur bedrijfsmanagement Rabobank
“Ik ben aan de hartcoherentie training begonnen nadat ik zonder succes een aantal andere manieren had geprobeerd om burn-out gerelateerde klachten te verminderen.

Reeds vanaf de eerste sessie merkte ik dat mijn klachten verminderden en dat met name mijn (door)slaap probleem grotendeels verholpen was. Ik kan nu stress tijdig herkennen en heb een eenvoudig toe te passen hulpmiddel om weer tot rust te komen. De trainingen hebben mij geholpen om mijn klachten te beperken en om de kans op een nieuwe burn-out te verkleinen.”Risk manager bij de Rabobank

“Ik heb mijn coachingtraject bij Mark Vijverberg als zeer plezierig en nuttig ervaren.

Het op een goede manier feedback ontvangen en hier vervolgens iets mee doen, maar ook het feedback geven gaat mij nu goed af. Verder ben ik beter in staat om onderscheid te maken in situaties waar ik wel of geen invloed op heb en waar nodig deze los te laten.

Naast mijn coachinggesprekken met Mark heb ik in een drietal hartcoherentiesessies met Esther geleerd beter controle te krijgen op mijn ademhaling. Dit heeft geresulteerd in een positief effect op mijn concentratie maar ook mijn emotie.”Marion Bood - Management Assistent Boer & Croon Corporate Finance

Trainingsdetails

Vorm:
Individuele sessies met e-coaching
Aantal sessies:
4 sessies van 2 uur en e-coaching naar behoefte
Duur:
totaal 8 uur
Waar:
ons kantoor te Baarn
Kosten:
€ 975,- (excl. BTW)

Informatie aanvragen
Heartmath® Stress Reductie Programma

Vraag vrijblijvend informatie aan.