Medewerkers motiveren, inspireren, binden & boeien

 

Bevlogen medewerkers zijn energiek en gemotiveerd. Ze zijn productiever en lopen minder risico om uit te vallen. Ook zijn ze beter bestand tegen hoge werkdruk. Maar hoe geef je effectief leiding terwijl je tegelijkertijd medewerkers motiveert en inspireert?

In de training Inspirerend Leidinggeven krijg je inzichten én praktische, concrete handvatten om dat voor elkaar te krijgen.

Kenmerken van inspirerend leiderschap

Inspirerende leiders weten hun medewerkers uit te dagen en te motiveren.

Ze tonen oprechte persoonlijke betrokkenheid en hebben het vermogen om mensen te enthousiasmeren. Ze weten medewerkers te betrekken bij de organisatie.

Het blijkt steeds weer uit de praktijk: Inspirerend leiderschap in organisaties leidt tot bevlogenheid en optimale resultaten.

Voor wie is deze training?

Voor leidinggevenden die willen leren hoe je effectief en positief kan sturen op resultaat en hoe je daarbij de stress op de afdeling gezond kan houden. Voor leidinggevenden die willen leren om op een coachende en inspirerende manier talenten bij hun medewerkers aan te boren en te ontwikkelen. Inspirerend leidinggeven begint immers bij jezelf!

Informatie aanvragen
 • Gebaseerd op bewezen concepten

  De training is opgebouwd uit concepten die uitgebreid onderzocht en in de praktijk beproefd zijn. Zo maken wij veel gebruik van inzichten uit de positieve psychologie. We werken onder meer met het model van situationeel leidinggeven (Bron: Management of Organizational Behavior: Utilizing Human Resources; Paul Hersey, H Blanchard) en met het Job Demands-Model over het stimuleren van bevlogenheid

  (bron: Wilmar Schaufeli & Toon Taris)

 • Leren door te doen

  Vaardigheden leer je door ze te oefenen. Daar krijg je in deze training veel gelegenheid voor. Cases (die je deels zelf inbrengt) en oefeningen zijn gebaseerd op concrete situaties op je werk. Met de theorie die we aanreiken ga je zelf meteen aan de slag.

 • Persoonlijk Actieplan

  Tijdens de training maak je een Persoonlijk Actieplan. Het plan biedt je na de training extra houvast om structureel aan de slag te gaan met de inzichten en vaardigheden die je hebt opgedaan.

 • Kleine groepen

  Wij werken met groepen van maximaal 10 deelnemers. Zo is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht, vragen en interactie.

 • Zeer evaren trainer

  Deze training wordt verzorgd door een zeer ervaren trainer die al vele jaren ervaring heeft in training en coaching op het gebied van persoonlijke effectiviteit.

Ervaringen met de training Inspirerend Leiderschap

Wat de training sterk maakt is dat hij praktijkgericht is en heel toepasbaar. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.Provincie Zeeland
De training geeft duidelijke handvatten en er is ruimte voor eigen inbreng. De rust die Mark uitstraalt is heel plezierig.Rabobank Nederland
Prima training. Hoge kwaliteit met juiste- en rake conclusies.Rabobank

Trainingsdetails

Trainingsvorm:
incompany
Aantal deelnemers:
maximaal 10
Duur:
1 x 2 dagen en 1 x 1 dag
Waar:
in overleg
Kosten:
op basis van offerte

Informatie aanvragen
Training Inspirerend Leiderschap

Vraag vrijblijvend informatie aan